HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Spaanse Tortilla met Ui

"Tortilla de Cebolla"

Dit beschouwen wij hier bij Tapas Bonitas als de eerste variatie op het basis recept van de Spaanse Tortilla. Ook met dit tortilla recept laten we u zien dat het bakken van zo'n dikke Spaanse pannenkoek echt niet moeilijk is!

Tortilla Recept: Tortilla Ingedienten; Tortilla Bereidingswijze;

Foto Spaanse Tortilla de Cebolla. Foto Spaanse Tortilla de Cebolla

Tortilla Ingredienten

Voor dit Tortilla recept voor de klassieke Spaanse Ei met Aardappel pannenkoek heeft u de volgende ingredienten nodig.

4
500 gram
1
5 of 6 eetlepels
1 eetlepel
1/4 theelepel
ruim
Eieren;
Aardappelen, in dunne schijfjes;
Ui, middelgroot, in dunne ringen;
Olijfolie (om de Aardappel en Ui in te bakken);
Olijfolie (om de Tortilla in te bakken);
Zout (of naar smaak);
Zwarte Peper, liefst vers uit de molen;

De bovenstaande hoeveelheid Aardappel, Ui en Eieren zou genoeg moeten zijn voor een lekkere Tortilla van 20cm doorsnede, waar u 12 mooie puntjes van kunt snijden.


Onze Supporters:




Tortilla Bereidingswijze

De bereiding van deze Spaanse Tortilla is echt niet zo moeilijk als het lijkt:

Bak de Aardappel met de Ui, Peper en Zout in de Olijfolie zachtjes een kwartiertje of zo tot de Aardappelschijfjes beetgaar zijn; Blijf regelmatig omscheppen, zorg dat het niet aanbrandt;

Laat het Ui met Aardappel mengsel afkoelen tot het lauw aanvoelt; Als je dit in een vergiet doet met een schaaltje er onder dan ben je meteen van de overtollige olie af;

Klop de Eieren los met een beetje zout en een flinke zwengel Zwarte Peper uit de molen;

Voeg het Ui met Aardappel mengsel toe aan de Eieren, roer om, en laat een minuutje rusten;

Verhit 1 eetlepel Olijfolie in een koekenpan van 20cm diameter;

Laat het Ei met Ui en Aardappel mengsel in de pan glijden; Druk met de achterkant van een lepel of vork de Aardappelstukjes die boven het mengsel uitsteken naar beneden zodat ze in de prut zitten;

Hou de Tortilla een dikke minuut op middelhoog vuur, daarna op klein om door te garen; Afhankelijk van hoe ver je het Ui met Aardappel mengsel hebt laten afkoelen kan dat doorgaren 10 tot 20 minuten duren. Hou eventueel een deksel op de pan om de warmte vast te houden;

Zodra de bovenkant van de Tortilla gestold is, leg je een plat bord op de koekenpan en draai je ze om op het bord; Laat de Tortilla omgekeerd terug in de pan glijden;

Laat zo de bovenkant een paar minuutjes op laag vuur een beetje bruinen;

Draai de Tortilla weer om op een plat bord en laat ze daarop afkoelen.


¡Buen Provecho!

Serveren als de Tortilla nog warm is kan, maar de meesten vinden haar op kamertemperatuur lekkerder - vooral met een beetje mayonaise!


Tapas Suggestie:

Snij de Tortilla in punten en maak luxe Baskische pintxos met tortilla:

Baskische Pintxo van Tortilla en Mayonaise op stokbrood. Baskische Pintxos: Tortilla en Mayonaise op Stokbrood

Foto van Spaanse Tortilla de Patata.





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS