HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Spaanse Tortilla - Basis Recept

"Tortilla Español" / "Tortilla de Patata"

De Tortilla de Patata is een van de boegbeelden van de rijke Spaanse keuken. De schoonheid van dit recept schuilt in de geniale combinatie van eenvoudige en eerlijke ingredienten - ei, aardappel en olijfolie.

Op deze pagina geven wij u het basis recept voor de Spaanse Tortilla en we laten u zien dat met dit Tortilla recept het bakken van zo'n Spaanse hartige taart echt niet zo moeilijk is!

In zowat elke Spaanse tapasbar kom je deze basis Tortilla tegen op de bar, meestal samen met een of meer wat pittigere variaties op het recept.

Tortilla Recept: Tortilla Ingedienten; Tortilla Bereidingswijze;

Foto van Spaanse Tortilla de Patata. Foto Spaanse Tortilla de Patata

Spaanse Tortilla Ingredienten

Voor dit Tortilla recept voor de klassieke Spaanse Ei met Aardappeltaart heeft u de volgende ingredienten nodig.

4
500 gram
4 of 5 eetlepels
1 eetlepel
1/4 theelepel
Eieren;
Aardappelen, in dunne schijfjes;
Olijfolie (om de Aardappel in te bakken);
Olijfolie (om de Tortilla in te bakken);
Zout (of naar smaak);

De bovenstaande hoeveelheid Eieren en Aardappel zou genoeg moeten zijn voor een lekkere Tortilla van 20cm doorsnede, waar u 12 mooie puntjes van kunt snijden.


Onze Supporters:




Spaanse Tortilla Bereidingswijze

De bereiding van deze Spaanse Tortilla is echt niet zo moeilijk als het lijkt:

Bak de Aardappelstukjes in de Olijfolie zachtjes een kwartiertje of zo tot de Aardappelschijfjes beetgaar zijn; Blijf regelmatig omscheppen, zorg dat het niet aanbrandt;

Laat de Aardappelstukjes afkoelen tot ze lauw aanvoelen; Als je dit in een vergiet doet met een schaaltje er onder dan ben je meteen van de overtollige olie af;

Klop de Eieren los met een beetje zout;

Voeg de Aardappelstukjes toe aan de Eieren, roer om, en laat een minuutje rusten;

Verhit 1 eetlepel Olijfolie in een koekenpan van 20cm diameter;

Laat het Ei met Aardappel mengsel in de pan glijden; Druk met de achterkant van een lepel of vork de Aardappelstukjes die boven het mengsel uitsteken naar beneden zodat ze in de prut zitten;

Hou de Tortilla een dikke minuut op middelhoog vuur, daarna op klein om door te garen; Afhankelijk van hoe ver je de Aardappelstukjes hebt laten afkoelen kan dat doorgaren 10 tot 20 minuten duren. Hou eventueel een deksel op de pan om de warmte vast te houden;

Zodra de bovenkant van de Tortilla gestold is, leg je een plat bord op de koekenpan en draai je ze om op het bord; Laat de Tortilla pannenkoek omgekeerd terug in de pan glijden;

Foto van Spaanse Tortilla in de Koekenpan, net omgedraaid.

Laat zo de bovenkant een paar minuutjes op laag vuur een beetje bruinen;

Draai de Tortilla weer om op een plat bord en laat ze daarop afkoelen.



¡Buen Provecho!

Serveren als de Tortilla nog warm is kan, maar de meesten vinden haar op kamertemperatuur lekkerder - vooral met een beetje mayonaise!


Tapas Suggestie:

Snij de Tortilla in puntjes en maak luxe Baskische pintxos met tortilla:

Baskische Pintxo van Tortilla en Mayonaise op stokbrood. Baskische Pintxos: Tortilla en Mayonaise op Stokbrood

Foto van Spaanse Tortilla de Patata.





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS