HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Champignons in Knoflookolie

"Champiñones al Ajillo"

Dit makkelijk recept voor champignons in knoflookolie beschouwen wij als het basis recept voor Champiñones al Ajillo. Wij hebben hier van die bruine "Kastanje Champignons" gebruikt, maar je kunt voor dit gebakken paddestoelen recept in feite elke grootte en soort paddenstoel gebruiken, zoals bijvoorbeeld de cantharel, oesterzwam of eekhoorntjesbrood.

Dit eenvoudig recept is zoals knoflook champignons in Spanje in de regel bereid worden.

Knoflook Champignons Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;

Foto van Spaanse Champignons in Knoflook Olie (Champinones al Ajillo). Spaanse Champignons in Knoflookolie - "Champiñones al Ajillo"

Ingredienten

Voor dit knoflook champignons recept heeft u de volgende ingredienten nodig:

(Als tapas voor 2 personen)

250 gram
8 tenen
8 eetlepels
2 eetlepels
naar smaak:
Champignons, schoongeboend en in kwartjes gesneden;
Knoflook, in schijfjes van 2-4 mm dik;
Olijfolie;
Peterselie, fijn gehakt;
Zeezout;

Foto van Spaanse knoflookchampignons

Onze Supporters:




Bereidingswijze voor Champignons in Knoflook Olie

De bereiding van dit knoflook paddestoelen recept is bijzonder eenvoudig:

Verhit de olie in de pan en fruit de helft van de knoflook tot ze donkerbruin begint te kleuren, haal de knoflook uit de olie;

Voeg de champignons toe aan de knoflook olie en bak het geheel een minuut of vijf op middelhoog vuur onder voortdurend omscheppen;

Zet het vuur op laag en laat de paddestoelen 15 minuten garen;

Foto van Spaanse champignons in knoflook tijdens het bakken

Op de foto hierboven bakken we de champignons in een typisch Spaanse "sarten honda", een emaille pan die in Spanje maar een paar euro kost en waar je lekker in tekeer kunt gaan; Bakken in een koekenpan of hapjespan gaat natuurlijk ook heel goed!



Schep de champignons regelmatig om tijdens het garen; Als je de champignons in de pan te droog vind worden, voeg dan nog wat olijfolie toe;

Voeg tijdens de laatste 5 minuten het merendeel van de peterselie en de rest van de knoflook toe, breng de paddestoelen op smaak met wat zout, en schep nog een paar keer goed om;

Opdienen in schaaltjes en garneer met nog wat gehakte verse peterselie.


¡Buen Provecho!

Warm serveren met een vorkje of prikkertje!


Foto van champignons in knoflookolie. (Servies: "Padilla Padilla")





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS