HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Bacon Wrap: Dadels met Kaas en Spek

"Pinchos Jamon con Datil y Queso"

Dit pinchos recept bestaat uit Dadels gevuld met Geitenkaas en omwikkeld met een reepje gerookt Ontbijtspek of Bacon, gestoken op een cocktail prikkertje, en gebakken in Olijfolie tot de Kaas gesmolten is. De combinatie van de zoete Dadel, het zoute Spek en de romige en ietwat zurige Geitenkaas veroorzaakt een smaakexplosie in de mond en maakt van deze Bacon Wraps een fantastisch lekker borrelhapje!

Pinchos Recept: Pinchos Ingedienten; Pinchos Bereidingswijze;

Pinchos van Dadels gevuld met Kaas en omwikkeld met Gerookt Spek of Bacon Pinchos van Dadels gevuld met Kaas en omwikkeld met Gerookt Spek of Bacon

Onze Supporters:



Pinchos Ingredienten

Voor dit makkelijk pinchos recept heb je de volgende ingredienten nodig.

16
16 stukjes
16 strips
16
flinke scheut
Dadels, zonder pit;
Geitenkaas, ongeveer 4 x 1 x 1cm;
Gerookte Ontbijtspek, of Rauwe Ham, Bacon, o.i.d.;
Cocktailprikkers of Tandenstokers;
Olijfolie, om in te bakken.

U moet per gast liefst op minimaal 3 tot 4 van deze Bacon pinchos rekenen.


Pinchos van Dadels gevuld met Kaas en Spek

Voor de pinchos op de fotos hebben wij gerookt ontbijtspek of bakbacon gebruikt dat vrij dun gesneden was. U kunt dit natuurlijk vervangen door een andere soort spek of ham die in Spanje in de Supermarkt ligt, dik of dun gesneden, zoals bijvoorbeeld Serrano Ham, Rauwe Ham of elke soort Bacon.

Wij maken deze lekkere hapjes ook met Blauwschimmelkaas in plaats van de hier toegepaste Geitenkaas. Ook heel lekker!



Pinchos Bereidingswijze

De bereiding van deze pinchos van Dadels, Kaas en Spek is vrij snel en makkelijk:

Zet liefst alle ingredienten en borden die u gaat gebruiken van tevoren een uurtje in de koelkast zodat alles lekker koud is voordat u aan de slag gaat;

Snij de Dadel in de lengte open, verwijder eventueel de pit, en stop er een stukje kaas in;

Rol een reepje spek om de met Kaas gevulde Dadel en steek het geheel vast met een cocktailprikkertje;

Plaats de pinchos op een koud bord in de koelkast tot u ze gaat gebruiken;

Laat voordat u ze gaat bakken de pinchos eerst op kamertemperatuur komen, zodoende smelt de kaas gemakkelijker en hoeft u het spek niet zo hard aan te bakken;

Bak de Bacon pinchos in een laag Olijfolie, keer ze regelmatig, tot de Kaas begint te smelten; Als alternatief kunt u ze ook in de magnetron verhitten tot de kaas gesmolten is; (dan heeft u "low calory" tapas ;o)

Warm serveren!!


¡Buen Provecho!

Deze tapas met Kaas, Dadels en Spek kunt u een dag van tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren voordat u ze gaat bakken;

Pinchos van Gerookt Spek met Dadels gevuld met Kaas





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS