HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Pimientos de Padrón

Binnenkort te koop bij C1000 en Colruyt?

Het is eigenlijk een beetje vreemd dat de Pimientos de Padron nog niet bij onze supermarkten of toko's in Belgie en Nederland in de schappen liggen. Deze kleine dikke groene pepertjes zijn namelijk goedkoop, gezond, makkelijk te bereiden, en vooral erg smakelijk. Een fantastisch lekker borrelhapje!

Pimientos de Padrón hebben een typisch eigen aroma, en ze zijn - op een stout enkelingetje na - lekker mild van smaak. Deze chilies kunnen rauw worden gegeten, zoals paprika, maar ze zijn het lekkerst als u ze even opbakt in wat olijfolie, en vervolgens met wat zout serveert.

Foto van Spaanse Pimientos de Padron.

Pimientos de Padrón - Unos Pican, Otros Non...

Het typische aan Pimientos de Padron is dat ongeveer 1 op de 100 een beetje heter is dan de rest...

Dit eenvoudig recept is zoals Pimientos de Padron in Spanje in de regel bereid worden.

Pimientos de Padron Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;

Ingredienten

Voor dit Pimientos recept heeft u de volgende ingredienten nodig:

(Als tapa voor 8 personen)

400 gram
4-8 eetlepels
naar smaak:
Pimientos de Padron, gewassen en afgedroogd;
Olijfolie - liefst Spaanse, natuurlijk;
Zeezout, schilfers - tussen de vingers gemalen;

Foto van Galicische Pementos Padron. In Spanje worden de Pimientos de Padron in de Supermarkten aangeboden in nette zakjes van 400 gram. Deze "Pementos Padrón" kochten wij in Galicia (noordwest Spanje), vandaar de afwijkende schrijfwijze.

Onze Supporters:




Bereidingswijze voor Pimientos de Padron

De bereiding van dit Pimientos Padron recept is echt heel eenvoudig:


Verhit de olijfolie in de pan;

Foto van Spaanse Pimientos de Padron in de Skottelbraai.

Voeg de Pimientos de Padrón toe en bak ze een minuut of vijf - of wat langer - op middelhoog vuur onder voortdurend omscheppen;

Foto van Spaanse Pimientos de Padron in de olie tijdens het bakken.

Tijdens het bakken krijgen de pepers blaren rondom;

Als de pepers rondom blaren hebben en beginnen de schrompelen dan zijn ze gaar;

Foto van Spaanse Pimientos de Padron. Pimientos de Padrón - Unos Pican, Otros Non...

Optie: Als u wat rustig aan wilt doen met de calorien, laat dan de pepers na het bakken eventueel eerst uitlekken op keukenpapier; (dit is niet echt een Spaanse traditie en wij zelf doen dit nooit - wij gaan voor de volle smaak-sensatie! ;o)

Doe de pepertjes op een bord en sprenkel er wat tussen de vingers fijngewreven zoutschilfers over;   Listo!


¡Buen Provecho!

Warm of koud serveren bij de borrel!

Opmerking: Op de fotos hierboven bakken we de Pimientos de Padrón in de skottelbraai. Dat gaat prima, maar het gaat ook uitstekend op de grillplaat of in de koekenpan, hapjespan of wok.





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS