HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

"Patatas Bravas al Estilo de Javi"

Vurige Aardappelen in de Stijl van Javi...

In het voorjaar van 2010 hadden wij een paar mooie weken in Sant Pere Pescador aan de Costa Brava. Als we na een lange strandwandeling terugkwamen bij de camping, dan hadden we een vast ritueel: neerploffen op het terras van de Marlin Beach Bar, Bonnie komt met koude pils en witte wijn, en ze roept naar de keuken: "Javi! Bravas!!!".

Javi is de man van Bonnie, hij komt uit Patagonia, heeft in Buenos Aires zijn koksopleiding gedaan, heeft Bonnie in Spanje ontmoet, en heeft samen met haar de Marlin Beach Bar beetgepakt.

Het uithangbord van de Marlin Beach Bar in Sant Pere Pescador. (foto: Harry)

Javier kan koken als de beste. Hij serveert malse steaks met fantastische eigengemaakte Chimichurri. Verder heeft hij o.a. geweldige Inktvisringen met Ajonesa op de kaart, en de Chipirones zijn onvergetelijk. Maar het zijn toch vooral die knisperige Patatas Bravas die we na die strandwandelingen kregen - met die romig zure mayonaise en pittige Salsa Brava - waar we achteraf hier thuis een moord voor zouden plegen...

Tapas Patatas Bravas a la Javi. Portie Patatas Bravas a la Javi

Dit Spaanse aardappel tapas recept is een vrij dichte benadering van de Patatas Bravas zoals ze door Javi in de Marlin Beach Bar geserveerd worden. En voor ons brengen ze de Costa Brava een beetje dichter bij huis!

Tapas Recept: Tapas Ingedienten; Tapas Bereidingswijze;

Tapas Ingredienten

Voor dit Spaanse aardappel tapas recept heb je de volgende ingredienten nodig:

portie
naar smaak
flacon
flacon
Traditie:
Aardappelen, vastkokend, in blokjes van 2-3 cm;
Zout;
Salsa Brava (pittige Spaanse tomatensaus);
Mayonaise, liefst beetje zurige, geen zoete Hollandse;
Satéstokjes of Cocktailprikkers;


Patatas Bravas a la Javi.

Onze Supporters:




Patatas Bravas Bereidingswijze

De bereiding van deze Spaanse aardappel tapas is in wezen heel eenvoudig:

Schil de aardappelen, was ze, snij ze in blokjes van 2-3cm, en droog ze;

Voorbakken: Frituur de aardappelblokjes een minuutje of 3 tot 4 in olie van 150 tot 160 graden Celcius tot ze beginnen te sissen, wat een teken is dat ze van binnen gaar zijn; Laat ze minstens een half uurtje afkoelen;

Afbakken: Frituur de aardappelblokjes in olie van 170 tot 180 graden Celcius tot ze goudbruin zijn;

Goed laten uitlekken, en zout naar smaak toevoegen;

Meteen serveren met Salsa Brava en Mayonaise in sliertjes erover;

Steek er voor iedereen een flinke prikker in!


¡Buen Provecho!

Suggestie van El Jefe:

Spaanse Salsa Brava No. 1 Tapas Saus: Salsa Brava

Marlin Beach Bar, Camping Aquarius, Sant Pere Pescador, Catalunya, Spanje (foto: Harry) Marlin Beach Bar, Camping Aquarius, Sant Pere Pescador, Catalunya, Spanje

Spaanse Aardappel Tapas Patatas Bravas





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS