HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Zalm met Roomkaas en Ansjovis

Pinchos Salmon con Queso y Anchoa

Dit Baskische tapas recept bestaat uit een sneetje knapperig stokbrood met daarop een rolletje Zalm gevuld met Roomkaas en met een opgerold stukje Ansjovis filet als garnering.

Deze stijl van tapas op brood met een prikkertje ("pintxo") is volledig ingeburgerd en gecultiveerd in de tapas restaurants en bars van San Sebastian, Bilbao en andere plaatsen in Spaans Baskenland.

Tapas Recept: Tapas Ingedienten; Tapas Bereidingswijze;

Tapas Zalm met Roomkaas en Ansjovis Tapas Zalm met Roomkaas en Ansjovis

Onze Supporters:



Tapas Recipe Ingredienten

Voor dit Baskische pinchos recept met Zalm en Roomkaas heb je de volgende ingredienten nodig:

100-120 gram
10 eetlepels
10 stripjes
10 sneetjes
10
Naar smaak:
Gerookte Zalm, dun gesneden;
Roomkaas;
Ansjovis filet;
Stokbrood, zo vers en knapperig mogelijk;
Cocktailprikkers, groot model;
Citroensap of Limoensap.

De bovenstaande hoeveelheden zouden normaliter genoeg moeten zijn voor acht tot tien pinchos, afhankelijk van hoe dik de zalm gesneden is.


Baskisch Tapas Recept voor Pinchos met Zalm, Roomkaas en Ansjovis op Stokbrood Baskisch Tapas Recept voor Pinchos met Zalm, Roomkaas en Ansjovis op Stokbrood



Pinchos Bereidingswijze

De bereiding van deze Baskische pinchos met gerookte zalm en roomkaas is echt heel makkelijk:

Zet liefst alle ingredienten en borden die u gaat gebruiken eerst een uurtje van tevoren in de koelkast zoadat alles lekker koud is voordat u aan de slag gaat;

Maak rolletjes van de Ansjovis filet en steek die halverwege een flinke cocktailprikker;

Gebruik een eetlepel en een tafelmes om van de Roomkaas klonten te maken ter grootte van een kers;

Spreid een liefst een beetje rechthoekig stukje Zalmfilet uit op een bord, leg er met de eetlepel en tafelmes een klontje Roomkaas op, en rol de zalm om de roomkaas;

Steek het Zalm met Kaas rolletje op de cocktailprikker tegen het Ansjovis rolletje aan;

Steek de cocktailprikker met daarop de Zalm en Ansjovis in een sneetje stokbrood, lijn het Zalm rolletje en het Ansjovis rolletje op met het stokbrood, en - indien nodig - schuif de rolletjes naar beneden tot de zalm het brood raakt;

Klaar is Kees!


¡Buen Provecho!

Deze tapas met vers brood en zalm kunnen best een uurtje of zo in de koelkast bewaard worden, maar het beste is natuurlijk om ze meteen te serveren!

Zalm Tapas met Roomkaas en Ansjovis





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS