HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Zalm met Ei, Gamba en Ansjovis

"Pintxo Chomin"

Dit klassieke Baskische tapas recept staat bekend onder de naam van het restaurant in San Sebastian dat het beroemd gemaakt heeft: "Pintxo Chomin". Deze pincho bestaat uit een sneetje knapperig stokbrood met daarop een lapje gerookte zalm, een plakje ei, een flinke garnaal, en een reepje ansjovis filet.

Deze stijl van tapas op brood met een prikkertje ("pincho") is volledig ingeburgerd en gecultiveerd in de tapas bars en restaurants van San Sebastian, Bilbao en andere plaatsen in Spaans Baskenland.

Tapas Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;

Pintxos Chomin. Pintxos Chomin: Zalm met Ei, Garnaal en Ansjovis op Stokbrood

Onze Supporters:



Pinchos Ingredienten

Voor dit Baskische pinchos recept heb je de volgende ingredienten nodig:

150 gram
8 plakjes
8
1 blikje
8 sneetjes
Traditie:
Optie:
Optie:
Gerookte Zalm, dun gesneden;
Hardgekookte Ei;
Gambas of Garnalen, gekookt en schoon;
Ansjovis Filet in olijfolie;
Stokbrood, zo vers en knapperig mogelijk;
Cocktailprikkers of Tandenstokers;
Citroensap of Limoensap;
Olijfolie.

De bovenstaande hoeveelheden zouden genoeg moeten zijn voor acht pinchos.


Pintxos Chomin.



Pinchos Bereidingswijze

De bereiding van deze Baskische pinchos met gerookte zalm, ei, garnaal en ansjovis is echt heel makkelijk:

Zet liefst alle ingredienten en borden die u gaat gebruiken van tevoren een uurtje in de koelkast zoadat alles lekker koud is voordat u aan de slag gaat;

Beleg een sneetje stokbrood achtereenvolgens met de zalm, het schijfje ei, de garnaal en de ansjovis;

Naar smaak, een paar druppeltjes citroensap of limoensap over de zalm en garnaal;

Naar smaak, een paar druppeltjes olijfolie over de ansjovis;

Steek er een cocktailprikker in om de boel bij elkaar te houden, het hoort bij de traditie, en het maakt er een echte pincho van;


¡Buen Provecho!

Deze tapas met vers brood, zalm en garnaal kunnen best een uurtje of zo in de koelkast bewaard worden, maar het beste is natuurlijk om ze meteen te serveren!

Pintxos Chomin





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS