HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Paprika met Ansjovis en Knoflook

"Pintxo Pimiento Anchoa y Ajo"

Dit makkelijke Baskische tapas recept bestaat uit een sneetje knapperig stokbrood met daarop een laagje Rode Paprika Peper uit pot of blik, gegarneerd met een reepje Ansjovis filet en een plakje Knoflook.

Deze stijl van tapas op brood met een prikkertje ("pintxo") is volledig ingeburgerd en gecultiveerd in de tapas bars en restaurants van Bilbao, San Sebastian en andere plaatsen in Spaans Baskenland.

Tapas Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;

Foto van Baskische Tapas van Rode Paprika peper en Ansjovis op Stokbrood. Rode Paprika Peper met Ansjovis en Knoflook op Stokbrood

Onze Supporters:



Tapas Ingredienten

Voor dit Baskische Pintxos recept heb je de volgende ingredienten nodig.

Als je een ingredient niet kunt vinden in de winkel, geen zorgen: probeer gewoon een alternatief dat er zo veel mogelijk op lijkt. Voor de Rode Paprika gaan wij hier bijvoorbeeld uit van Spaanse Pimiento Morron of Piquillo, maar als je daar niet aan kunt komen neem dan gerust elke willekeurige Rode Paprika uit pot of blik die in je lokale supermarkt te krijgen is!

80 gram
 
6 reepjes
1 dikke teen
6 sneetjes
Traditie:
Rode Paprika bijvoorbeeld Pimiento Morron of Piquillo,
(uit blikje of pot, uitlekgewicht van rond de 80 gram);
Ansjovis filet in Olijfolie;
Knoflook, in dunne plakjes;
Stokbrood (zo vers en knapperig mogelijk)
Cocktailprikkers of Tandenstokers

De bovenstaande hoeveelheid Rode Paprika zou genoeg moeten zijn voor zes mooie pinchos.


Baskische Pintxos van Rode Paprika met Ansjovis en Knoflook op Stokbrood.



Tapas Bereidingswijze

De bereiding van deze Baskische tapas is echt heel makkelijk:

Zet liefst alle ingredienten en borden die u gaat gebruiken een uurtje van tevoren in de koelkast zoadat alles lekker koud is voordat u aan de slag gaat;

Snij de Rode Paprika in stukjes en verdeel over de sneetjes Stokbrood, leg ze daarbij zo veel mogelijk met de gladde kant omhoog;

Garneer met een reepje Ansjovis filet en een schijfje Knoflook;

Het cocktailprikkertje is Baskische traditie!



Variatie: Je kunt het plakje Knoflook vervangen door - of aanvullen met - bijvoorbeeld een stukje Ui of een Olijf.


¡Buen Provecho!

Deze tapas met vers brood kunnen best een paar uurtjes in de koelkast bewaard worden, maar het beste is natuurlijk om ze meteen te serveren!

Baskische Pinchos van Rode Paprika met Ansjovis en Knoflook op Stokbrood.





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS