HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Piquillo Peper met Witte Tonijn

"Pimiento del Piquillo Relleno"

Dit Baskische tapas recept bestaat uit een sneetje knapperig stokbrood met daarop een hele Piquillo peper gevuld met een mengsel van Bonito del Norte (witte tonijn) en gesnipperde ui.

Deze stijl van tapas op brood met een prikkertje ("pintxo") is volledig ingeburgerd en gecultiveerd in de tapas restaurants en bars van San Sebastian, Bilbao en andere plaatsen in Spaans Baskenland.

Tapas Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;

Foto van Baskische Tapas Piquillo peper gevuld met witte tonijn en ui op stokbrood. Piquillo Pepers gevuld met Bonito del Norte en Ui op Stokbrood

Onze Supporters:



Tapas Ingredienten

Voor dit Baskische tapas recept heb je de volgende ingredienten nodig.

Als je een ingredient niet kunt vinden in de winkel, geen zorgen: probeer gewoon een alternatief dat er zo veel mogelijk op lijkt. Voor de Tonijn Salade gaan wij hier bijvoorbeeld uit van Witte Tonijn (Atun Blanco), maar als dat niet te krijgen is neem dan gerust "gewone" tonijn!

1 blikje
 
1/4
1 eetlepel
1 theelepel
1/2 theelepel
6 hele
6 sneetjes
Optie:
Optie:
Bonito del Norte ("Atun Blanco", witte tonijn)
(blikje met uitlekgewicht van 75-90 gram)
Ui, fijn gesnipperd
Mayonaise
Citroensap
Zwarte peper, bij voorkeur vers gemalen
Piquillo pepers (die op de foto komen uit een blikje)
Stokbrood (zo vers en knapperig mogelijk)
Cocktailprikkers of Tandenstokers
Garnering (gebruik je fantasie)

De bovenstaande hoeveelheden vis en ui zouden genoeg moeten zijn om een stuk of zes Piquillo pepers mee te vullen.


Foto van Baskische Tapas Piquillo peper gevuld met witte tonijn en ui op stokbrood.



Tapas Bereidingswijze

De bereiding van deze Baskische tapas is echt heel makkelijk:

Zet liefst alle ingredienten en borden die u gaat gebruiken van tevoren een uurtje in de koelkast zodat alles lekker koud is voordat u aan de slag gaat;

Maak de vulling door de tonijn, gesnipperde ui, mayonaise, citroensap en gemalen zwarte peper goed door elkaar te mengen;

Vul de Piquillo pepers met het mengsel;

Serveer op een stukje stokbrood;

Het cocktailprikkertje hoort bij de Baskische traditie, gebruik je fantasie voor de garnering.


¡Buen Provecho!

Deze tapas met vers brood en tonijn kunnen best een paar uurtjes in de koelkast bewaard worden, maar het beste is natuurlijk om ze meteen te serveren!

Foto van Baskische Tapas Piquillo peper gevuld met witte tonijn en ui op stokbrood.





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS