HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Blanke Tonijn met Ui en Ansjovis

"Pinchos Atun Claro Encebollado con Anchoa"

Dit Baskische tapas recept bestaat uit een sneetje knapperig stokbrood met daarop een salade van Blanke Tonijn met gesnipperde ui, mayonaise en citroensap, gegarneerd met een reepje Ansjovis filet.

Deze stijl van tapas op brood met een prikkertje ("pincho") is volledig ingeburgerd en gecultiveerd in de tapas bars en restaurants van San Sebastian, Bilbao en andere plaatsen in Spaans Baskenland.

Tapas Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;

Foto van Baskische pintxo van tonijn met ui op stokbrood. Salade van Tonijn met Ui op Stokbrood

Onze Supporters:



Tapas Ingredienten

Voor dit Baskische tapas recept heb je de volgende ingredienten nodig.

Als je een ingredient niet kunt vinden in de winkel, geen zorgen: probeer gewoon een alternatief dat er zo veel mogelijk op lijkt. Voor de Tonijn Salade gaan wij hier bijvoorbeeld uit van Blanke Tonijn (Atun Claro), maar als dat niet te krijgen is neem dan gerust "gewone" tonijn!

2 blikjes
 
1
2 flinke eetlepels
1 eetlepel
1/2 theelepel
10
10 sneetjes
Traditie:
Blanke Tonijn (Atun Claro)
(blikjes met uitlekgewicht van 75-90 gram);
Ui, middelgroot, zeer fijn gesnipperd;
Mayonaise;
Citroensap;
Zwarte peper (bij voorkeur vers gemalen);
Ansjovis filets
Stokbrood (zo vers en knapperig mogelijk);
Cocktailprikkers of Tandenstokers

De bovenstaande hoeveelheden vis en ui zouden genoeg moeten zijn voor tien pinchos.


Foto van Baskische pincho van tonijn met ui en ansjovis op stokbrood.



Pinchos Bereidingswijze

De bereiding van deze Baskische pintxos van Blanke Tonijn met Ui en Ansjovis is echt heel makkelijk:

Zet liefst alle ingredienten en borden die u gaat gebruiken een uurtje van tevoren in de koelkast zoadat alles lekker koud is voordat u aan de slag gaat;

Maak de tonijn salade door de tonijn, gesnipperde ui, mayonaise, citroensap en gemalen zwarte peper goed door elkaar te mengen;

Verdeel de tonijn salade over de 10 sneetjes stokbrood;

Garneer met een reepje ansjovis filet;

Het cocktailprikkertje hoort bij de Baskische traditie.


¡Buen Provecho!

Deze tapas met vers brood, tonijn en ansjovis kunnen best een uurtje of zo in de koelkast bewaard worden, maar het beste is natuurlijk om ze meteen te serveren!

Foto van Baskische pintxo van tonijn met ui en ansjovis op stokbrood.





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS