HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Scheermessen met Chorizo

Navajas con Chorizo

Dit Spaanse scheermessen recept is door onze vriend Richard getest op de camping in Spanje. We zagen ze in de supermarkt liggen en ze waren niet te weerstaan. Richard ging er meteen mee aan de slag en vond dit origineel Spaans recept voor Navajas con Chorizo. Het resultaat was geweldig. De Chorizo is een donkerrode Spaanse worst met veel paprika en knoflook en geeft de scheermessen een typisch Spaanse smaak zonder echt te overheersen.

Deze lange slanke schelpen leveren meer vlees dan verwacht, stevig maar niet taai, lekker van smaak, een echte aanrader!

Foto van Spaanse Navajas con Chorizo: Scheermessen met Spaanse worst. Spaanse Navajas con Chorizo

Scheermessen, ook wel mesheften of zwaardscheden, worden onder andere opgevist in de Waddenzee en zijn erg populair in Spanje waar ze Navajas genoemd worden. Zoals de Nederlandse mosselen naar België gaan, zo worden de Nederlandse scheermessen naar Spanje geëxporteerd.

Navajas con Chorizo Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;


Ingredienten voor Scheermessen met Chorizo

Voor dit scheermessen tapas recept heeft u de volgende ingredienten nodig:

(Tapas voor 4 personen)

1 bundeltje
8 cm
4 eetlepels
 
1
snufje
Scheermessen (Navajas) (een bundel is 16 tot 20 stuks);
Chorizo, in blokjes;
Olijfolie, de gewone gele om in te bakken;
                (en liefst Spaanse, natuurlijk)
Citroen of Limoen, in vieren gesneden;
Zeezout schilfers, fijngewreven;

Foto van Scheermessen - Navajas uit de Spaanse supermarkt Navajas uit de Spaanse supermarkt - Geïmporteerd uit Nederland

Onze Supporters:




Spaanse Scheermessen Bereidingswijze

De bereiding van dit Spaanse scheermessen recept is echt heel eenvoudig.

Stap voor stap:

Spoel de scheermessen grondig af onder koud stromend water, en dep ze vervolgens met keukenpapier zo droog mogelijk;

Foto van scheermessen gewassen en gespoeld.

Verhit de Olijfolie in een grote koekenpan en fruit de blokjes Chorizo een minuutje of vijf;

Chorizo fruiten in olijfolie

Als de Chorizo begint te garen en de Olijfolie van een (al dan niet mooie) bruine kleur voorzien heeft, voeg dan de scheermessen toe in de koekenpan;

Foto van Scheermessen bakken met Chorizo.

Bak de scheermessen in een kwartierje tot ze allemaal goed open zijn; Regelmatig omscheppen tijdens het bakken; Mocht er een exemplaar tussen zitten dat niet open gaat gooi het dan weg (net als bij mosselen);


¡Buen Provecho!

Foto van Spaanse Navajas con Chorizo: Scheermessen met Spaanse worst. Navajas con Chorizo - Serveren met citroen


Méér Schelpen en Schaaldieren Recepten:

Spaanse Gegratineerde Mosselen - Mejillones Gratinados. Spaanse Tapas: Gegratineerde Mosselen (Mejillones Gratinados)

Spaanse Gestoomde Mosselen - Mejillones al Vapor. Spaanse Tapas: Gestoomde Mosselen (Mejillones al Vapor) - Basis Recept

Spaanse Mosselen - Mejillones a la Marinera. Spaanse Tapas: Mosselen op Zeeman's Wijze (Mejillones a la Marinera)

Foto van Spaanse Garnalen in Knoflook Saus (Camarones al Ajillo). Spaanse Tapas: Garnalen in Knoflook Olie ("Camarones al Ajillo")

Spaanse Gambas in Knoflooksaus. Spaanse Tapas: Gamba's in Knoflook Saus ("Gambas al Ajillo")





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS