HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

"Mejillones al Vapor"

Spaanse Gestoomde Mosselen Recept

Deze gestoomde mosselen - Mejillones al Vapor - worden eigenlijk alleen maar even verhit om te garen en om de schalen te openen, waarna eventueel de schelpen gesplitst worden. Het verschil met het gewone mosselen koken is dat hier geen water, bouillon of witte wijn toegevoegd wordt. De mosselen stomen in feite in hun eigen nat.

Hoe moet je mosselen koken? Dit is een van de makkelijke mossel recepten en levert werkelijk lekkere mosselen op die direct gegeten kunnen worden als hoofdgerecht of als mosselen tapas. Je kunt ze echter ook heel goed gebruiken als basis voor een van onze speciale mossel recepten zoals de heerlijke Mejillones a la Marinera of de fantastische Spaanse Gegratineerde Mosselen

We gebruiken een flinke braadpan of mosselpan voor dit Spaanse mosselen recept. Stomen in een wok gaat ook prima als je er een deksel bij hebt, of als je ze even af dekt met aluminium folie om de stoom bij de bovenste mosselen te houden. De toegevoegde aroma's zijn eenvoudig doch doeltreffend: knoflook, zwarte peperkorrels, laurierblad en citroen.

Gestoomde Mosselen Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;

Foto van Spaanse Gestoomde Mosselen (Mejillones al Vapor). Spaanse Gestoomde Mosselen - Mejillones al Vapor

Ingredienten

Voor dit mosselen recept heeft u de volgende ingredienten nodig:

(Als maaltijd voor 4 personen, maar als u ze als mosselen tapas gaat serveren dan is de hoeveelheid goed voor 16-20 personen)

2 kilo
2 tenen
1/2 theelepel
1
scheut
1
Mosselen;
Knoflook, geplet en schoongemaakt;
Zwarte Peperkorrels;
Laurierblad;
Olijfolie;
Citroen of Limoen, in vieren gesneden;

Foto van verse mosselen in de schelp.

Onze Supporters:




Spaanse Gestoomde Mosselen Bereidingswijze

Hoe moet je mosselen koken?

De bereiding van dit Spaanse mossel recept is echt zeer eenvoudig en snel:

Verwijder eventuele baarden en andere onregelmatigheden van de mosselen, verwijder kapotte exemplaren;

Verhit een scheut olie in een ruime braadpan, mosselpan of wok;

Fruit de peperkorrels en de geplette knoflook even in de olie, voeg het laurierblad toe;

Voeg de mosselen toe, sluit het deksel van de pan, en stoom de mosselen tot ze goed open en gaar zijn (wat afhankelijk van de pan en het vuur een minuut of vijf tot acht zal duren);

Foto van mosselen stomen in de wok - gaat perfect! Mosselen stomen in de wok gaat perfect - zorg wel dat je ze kan afdekken met een deksel - of desnoods met aluminium folie - om zo de hete stoom bij de bovenste laag mosselen te houden!

Laat de mosselen iets afkoelen en verwijder eventueel niet geopende exemplaren;

Verwijder eventueel een van de twee schelpen van elke mossel, afhankelijk van de manier waarop u ze wenst te serveren en/of u ze wilt gebruiken als basis van een vervolgrecept;

Foto van Spaanse gestoomde mosselen - mejillones al vapor. Gestoomde mosselen - de ideale basis voor mooie mosselen tapas...

Als u de mosselen meteen wil opdienen, verdeel ze dan over de borden of schalen en sprenkel er ruim citroensap of limoensap over;


¡Buen Provecho!

Deze Mejillones al Vapor zijn koud heel lekker, maar ze smaken natuurlijk het beste als ze nog warm zijn!




Mosselen Bewaren voor een Vervolgrecept

Als u de mosselen voor een vervolgrecept wil bewaren, rangschik ze dan in een ondiepe goed afsluitbare schaal of plastic bak, sprenkel over elke mossel wat van het kookvocht, en bewaar ze in de koeling klaar voor gebruik;

Foto van Spaanse gestoomde mosselen - mejillones al vapor. Gestoomde mosselen - klaar om de koeling in te gaan...




Vervolgrecept?   Suggesties van El Jefe:

Spaanse Mosselen - Mejillones a la Marinera. Spaanse Tapas: Mosselen op Zeeman's Wijze (Mejillones a la Marinera)

Spaanse Gegratineerde Mosselen - Mejillones Gratinados. Spaanse Tapas: Gegratineerde Mosselen (Mejillones Gratinados)





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS