HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

"Mejillones a la Marinera"

Spaanse Mosselen op Zeeman's Wijze

We hebben op verschillende plaatsen in Spanje de heerlijke Mejillones a la Marinera gegeten. Oftewel "Mosselen op Zeeman's Wijze", als tapa aan de bar, of als voorgerecht in een restaurant. Verrukkeluk!!!

Er bestaan vele varianten van dit Spaans recept, en even zo vele manieren van presentatie. De mosselen en een aromatische Sofrito vormen de basis van dit recept. De Sofrito is een Spaanse basis saus die we bijvoorbeeld ook voor de bereiding van Paella gebruiken. De belangrijkste ingredienten van Sofrito zijn ui, knoflook en tomaat. Die ingredienten kunt u vers inbrengen, maar in dit snelle mosselen recept gaan we uit van een vooraf gemaakte Sofrito.

Mosselen a la Marinera Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;

Foto van Spaanse Mosselen op Zeeman's Wijze (Mejillones a la Marinera). Spaanse Mosselen op Zeeman's Wijze: Mejillones a la Marinera

Ingredienten

Voor dit mosselen tapas recept heeft u de volgende ingredienten nodig:

(Tapas voor 4 personen)

24
8 eetlepels
4 eetlepels
snufje
1 theelepel
1
ruim
Mosselen, gekookt (zie bijv. ons basis recept "al Vapor");
Kookvocht van de Mosselen, gezeefd;
Sofrito (vooraf gemaakt);
Zwarte Peper, vers gemalen;
Peterselie, fijn gehakt;
Citroen of Limoen, in vieren gesneden;
Brood (om lekker mee in de saus te soppen ;o);

Foto van Sofrito: Spaanse Basis Saus van Ui met Tomaat en Knoflook. Spaanse Basis Saus: Sofrito van Ui met Tomaat en Knoflook

Foto van Gekookte Mosselen. We hebben deze mosselen gekookt volgens het basis recept "al Vapor", en van elke mossel is een van de twee schelpen verwijderd. Wat we overhouden is een mossel in zijn eigen natuurlijke lepeltje!

Onze Supporters:




Foto van Spaanse Salsa a la Marinera. De Salsa a la Marinera is een mix van de Base de Sofrito en het eigen nat van de mosselen

Spaanse Mosselen a la Marinera Bereidingswijze

De bereiding van dit Spaanse mosselen recept is echt niet zo moeilijk als het misschien op het eerste gezicht zou lijken:

Kook de mosselen volgens het basis recept "al Vapor", laat ze een beetje afkoelen, en verwijder van elke mossel een van de twee schelpen;

Klik de foto om naar het Spaanse basis recept voor mosselen koken te gaan!

Meng de sofrito door het kookvocht van de mosselen, doe er wat versgemalen zwarte peper en fijngehakte peterselie bij, en breng de saus even aan de kook terwijl je blijft roeren;

Rangschik de gekookte mosselen op een bord of ondiep schaaltje;

Verdeel de warme saus over de mosselen;

Serveren met wat partjes citroen of limoen, en lekker knapperig brood!


¡Buen Provecho!

Foto van Spaanse Mosselen op Zeeman's Wijze (Mejillones a la Marinera). Mejillones a la Marinera - Geserveerd als tapa

Deze Mejillones a la Marinera smaken koud zonder meer goed, maar ze zijn natuurlijk het lekkerst als ze nog warm zijn!


Tapas in de Praktijk...
Mejillones a la Marinera in Spaanse Restaurants

Wij hebben deze Mejillones a la Marinera vaak gegeten in Spanje. Om een idee te geven van de verscheidenheid in presentatie tussen de verschillende Spaanse restaurants en tapasbars hebben we hier wat fotos voor u uit de praktijk:

Foto van de Mejillones a la Marinera van Restaurant El Yate. De Mejillones a la Marinera van Restaurant El Yate in l'Escala - Verrukkelijk!


Foto van de Mejillones a la Marinera van Restaurant El Caliu. De Mejillones a la Marinera van Restaurant El Caliu in Sant Pere Pescador - Verrukkelijk!




Méér Mossel Recepten door Tapas Bonitas:


Spaanse Gegratineerde Mosselen - Mejillones Gratinados. Spaanse Tapas: Gegratineerde Mosselen (Mejillones Gratinados)

Spaanse Gestoomde Mosselen - Mejillones al Vapor. Spaanse Tapas: Gestoomde Mosselen (Mejillones al Vapor) - Basis Recept





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS