HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

"Mejillones Gratinados"

Spaanse Gegratineerde Mosselen Recept

Deze Spaanse gegratineerde mosselen - Mejillones Gratinados - worden eerst even gekookt om de schalen te openen, waarna de schelpen gesplitst worden en de mosselen bedekt met een lekkere gratin nog even de oven in gaan om er even later als mooie en makkelijke amuses uit te komen.

Deze mosselen tapas uit de oven zijn een mooie variatie op het thema mosselen. En u kunt deze Spaanse mosselen makkelijk zelf maken! Tenminste, als u een oven hebt... (Sorry Mike! ;o)

Gegratineerde Mosselen Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;

Foto van Spaanse Gegratineerde Mosselen (Mejillones Gratinados). Spaanse Gegratineerde Mosselen - Mejillones Gratinados

Ingredienten

Voor dit mosselen tapas recept heeft u de volgende ingredienten nodig:

(Tapa voor 2 personen)

12
2 tenen
3 eetlepels
2 eetlepels
snufje
scheutje
scheutje
Mosselen, gekookt (zie ons basis recept "al Vapor");
Knoflook, zeer fijn gehakt;
Peterselie, fijn gehakt;
Paneermeel;
Zeezout;
Olijfolie;
Kookvocht van de Mosselen, gezeefd;

Foto van Gekookte Mosselen. We hebben deze mosselen gekookt volgens het basis recept "al Vapor", en van elke mossel is een van de twee schelpen verwijderd. Wat we overhouden is een mossel in zijn eigen natuurlijke lepeltje! Zijn dat geen mooie en makkelijke amuses?

Onze Supporters:




Foto van Knoflook, Peterselie en Paneermeel. Fijngehakte knoflook, peterselie en paneermeel maken samen met de olijfolie de gratin.

Spaanse Gegratineerde Mosselen Bereidingswijze

De bereiding van dit Spaanse gegratineerde mosselen recept is echt niet zo moeilijk als het misschien op het eerste gezicht zou lijken:

Kook de mosselen volgens het basis recept "al Vapor", laat ze afkoelen, en verwijder van elke mossel een van de twee schelpen;

Klik de foto om naar het Spaanse basis recept voor mosselen koken te gaan!

Verwarm intussen de oven voor op 220 graden Celsius;

Hak de knoflook met een scherp mes zeer fijn zodat kleine droge korreltjes ontstaan die zich goed laten mengen met andere droge stoffen;

Maak de gratin door de knoflook, peterselie en paneermeel goed door elkaar te mengen;

Foto van Knoflook, Peterselie en Paneermeel mengsel.

Rangschik de mosselen in een ondiepe schaal en strooi over elke mossel wat van de gratin;

Foto van Mosselen bedekt met Knoflook, Peterselie en Paneermeel mengsel. klaar om de oven in te gaan...

Sprenkel over elke mossel wat olijfolie en een beetje van het kookvocht van de mosselen;

Plaats de mosselen in de oven en laat ze een minuut of 8 gratineren;

Foto van Mosselen Gratineren in de Oven. in de oven...

Laat de schaal met de mosselen even in de keuken afkoelen voordat u ze op tafel zet (dat voorkomt brandwonden en andere narigheid...);

Foto van Mosselen Gratineren in de Oven. net uit de oven...

Sprenkel wat citroensap of limoensap over de mosselen;



¡Buen Provecho!

Foto van Mejillones Gratinados - Gegratineerde Mosselen. op tafel... lekkere en makkelijke amuses...

Deze Mejillones Gratinados smaken koud ook goed, maar ze zijn het lekkerst als ze nog warm zijn!




Meer Mossel Recepten door Tapas Bonitas:


Spaanse Mosselen - Mejillones a la Marinera. Spaanse Tapas: Mosselen op Zeeman's Wijze (Mejillones a la Marinera)

Spaanse Gestoomde Mosselen - Mejillones al Vapor. Spaanse Tapas: Gestoomde Mosselen (Mejillones al Vapor) - Basis Recept





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS