HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Gamba's in Knoflook Saus

"Gambas al Ajillo"

Wij maken hier gamba's in knoflookolie, in knoflookboter of in knoflooksaus, en op verschillende manieren, maar dit recept voor garnalen in knoflook saus is momenteel toch wel dé favoriet. Het geheim van dit Spaans tapas recept zit in de bouillon die we trekken van de karkassen van de gepelde garnalen en die we na het bakken van de garnalen aan de olie toevoegen en nog even laten mee sudderen zodat een krachtige garnalen-knoflook saus ontstaat.

Wij gebruiken voor dit knoflook garnalen recept rauwe gamba's zonder kop van sortering 31-40/lbs. Je kunt hier natuurlijk elke grootte en soort garnalen, crevettes, shrimps, scampi's of langoustines voor gebruiken!

Knoflook Garnalen Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;

Spaanse Gamba's in Knoflook Saus (Gambas al Ajillo). Foto van Gamba's in Knoflook Saus - Gambas al Ajillo

Ingredienten

Voor dit recept voor gambas in knoflook saus heeft u de volgende ingredienten nodig:

24
8 tenen
2 tenen
1
1/3 kop
2 koppen
1/2 theelepel
ruim
ruim
ruim
Gamba's, sortering 31-40/lbs, rauw, ongepeld;
Knoflook, in schijfjes van 2-4 mm dik;
Knoflook, geperst; (voor de bouillon)
Rode Spaanse Peper, in schijfjes;
Olijfolie;
Water;
Zeezout (of naar smaak);
Peterselie, fijn gehakt;
Citroensap of Limoensap, liefst vers geperst;
Zelf Gesneden Brood (om lekker mee te soppen ;o)

Wie is er bang van een beetje knoflook?

De bovenstaande hoeveelheid gambas zou als tapa genoeg moeten zijn voor 4 personen. Je kunt er natuurlijk ook een luxe tapa van maken en het verdelen over 2 personen...   ;o)

Onze Supporters:




Garnalen Bouillon Trekken. Uit de karkassen van de gamba's trekt u een lekkere garnalen bouillon.

Gamba's in Knoflook Saus Bereidingswijze

De bereiding van dit knoflook garnalen recept is echt niet zo moeilijk als het misschien op het eerste gezicht zou lijken:

Pel de gamba's, laat het staartje er aan zitten, en hou de overgebleven karkassen apart;

Zet ongeveer een centimeter water in een pan, voeg de karkassen en twee geperste teentjes knoflook toe, voeg zout toe naar smaak, en kook de karkassen uit tot nog ongeveer een halve centimeter water over blijft;
Zeef de garnalenbouillon door een fijne zeef, bewaar;

Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan of een wok, en fruit de knoflook en Spaanse peper zachtjes in de olie tot de knof lichtbuin begint te worden;

Voeg de gamba's toe, schep goed door, en zet het vuur wat hoger om de gamba's even aan te bakken;

Als de gamba's aangebakken zijn en mooi kleuren voegt u de bouillon toe; Goed doorroeren en nog een paar minuten zachtjes laten sudderen;

Gamba's in Knoflookolie. Spaanse Gamba's in Knoflooksaus

Opdienen in een plat schaaltje, spriets er wat citroensap of limoensap over, besprenkel met een beetje halfgrof zeezout, en garneer met wat gehakte peterselie.


¡Buen Provecho!

Warm serveren met lekker zelf gesneden brood om te dippen in die verrukkelijke saus!


Gamba's in Knoflookolie.





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS