HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Garnalen in Knoflookolie (basis recept)

"Camerones al Ajillo" (Receta Básica)

Dit recept voor garnalen in knoflookolie beschouwen wij als het basis recept voor Camarones al Ajillo: snel, makkelijk en toch erg lekker. Je kunt voor dit garnalen recept in feite elke grootte en soort garnaal, gamba, crevette, shrimp, scampi, rivierkreeft, zoetwatergarnaal of langostine gebruiken.

Dit makkelijk recept is zoals de knoflook garnalen in Spanje in de regel bereid worden. Als alternatief zou u ook onze Gambas in Looksaus kunnen proberen: iets meer werk, maar - naar onze bescheiden mening - nóg lekkerder!

Knoflook Garnalen Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;

Foto van Spaanse Garnalen in Knoflook Saus (Camarones al Ajillo). Spaanse Garnalen in Knoflookolie - "Camarones al Ajillo"

Ingredienten

Voor dit recept voor garnalen in knoflook olie heeft u de volgende ingredienten nodig:

(Als tapas voor 4 personen)

1 pond
4 tenen
1
8 eetlepels
naar smaak:
ruim
ruim
ruim
Garnalen, rauw, gepeld;
Knoflook, in schijfjes van 2-4 mm dik;
Rode Spaanse Peper, in schijfjes;
Olijfolie;
Zeezout;
Peterselie, fijn gehakt;
Citroensap of Limoensap, liefst vers geperst;
Brood, liefst vers en zelf gesneden (om lekker mee te dippen in die lekkere olie!)

Foto van Spaanse peper en knoflook - Guindilla y Ajo

Onze Supporters:




Bereidingswijze voor Garnalen in Knoflook Olie

De bereiding van dit knoflook garnalen recept is echt heel eenvoudig:

Fruit de knoflook tot ze begint te kleuren, voeg de Spaanse peper toe en fruit die even mee;

Voeg de garnalen toe en bak het geheel op middelhoog vuur onder voortdurend omscheppen tot de garnalen goed gaar zijn;

Foto van Spaanse garnalen in knoflook olie.Spaanse Garnalen in Knoflook Olie, tijdens het bakken

Wij bakken de garnalen op de fotos in een typisch Spaanse "sarten honda", een heerlijke pan die in Spanje maar een paar euro kost; Bakken in een koekenpan of hapjespan gaat natuurlijk net zo goed!



Opdienen in een plat schaaltje, sprietsel er wat citroensap of limoensap over, besprenkel met een beetje halfgrof zeezout, en garneer met wat gehakte peterselie.


¡Buen Provecho!

Warm serveren met lekker vers en zelf gesneden brood om te dippen in die heerlijk geurende knoflook olie!


Foto van garnalen in knoflookolie.





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS