HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Olijven met Knoflook en Rode Peper

"Olivas con Ajo y Guindillas"

Dit makkelijke tapas recept laat u zien hoe u van een tamelijk duf potje groene olijven op zout water een portie turbo olijven maakt die in echte olijfolie met verse knoflook en Spaanse pepers de smaakpapillen strelen!

Deze stijl van tapas die je met je vingers of met een prikkertje van een schoteltje of uit een bakje eet noemt men in Spanje ook wel "cosas de picar" oftewel "dingen om te pikken".

Tapas Recept: Tapas Ingedienten; Tapas Bereidingswijze;

Tapas Olijven met Knoflook en Spaanse Peper Tapas Olijven met Knoflook en Spaanse Peper

Tapas Ingredienten

Voor dit mooie en makkelijke Spaanse tapas recept met olijven heb je de volgende ingredienten nodig.

potje of blikje
1-3 tenen
1-3 tenen
1
flinke scheut
theelepel
Groene Olijven, in zout water, goed uitgelekt;
Knoflook, in dunne schijfjes;
Knoflook, geperst;
Rode Spaanse Peper, in dunne schijfjes, met zaad en al;
Olijfolie, liefst Extra Virgen;
Tuinkruiden of Provencaalse Kruiden, gemalen;


Zes tenen knoflook??? Tja, wij zijn hier tamelijk knoflook-gek, dus wij hebben nogal eens de neiging om er erg ruim mee om te springen...   Doe gerust wat kalmer aan als u zelf niet zo van knoflook houdt, en hetzelfde geldt voor de Spaanse peper - daarvan zou je bijvoorbeeld de zaadjes weg kunnen laten.

Onze Supporters:



Tapas Olijven met Spaanse Peper en Knoflook Turbo Olijven

Tapas Bereidingswijze

De bereiding van deze zonnige Spaanse Tapas met Olijven is eenvoudig doch doeltreffend:

Doe de olijven in een mengkom, giet er de olijfolie overheen, voeg de knoflook, Spaanse peper en tuinkruiden toe, en meng goed door elkaar;

Laat een paar uur staan zodat de olijfolie er goed in kan trekken en de aromas zich lekker kunnen mengen;

Serveer deze Cosas de Picar met voldoende cocktailprikkers voor iedereen!



¡Buen Provecho!

Deze tapas met Olijven en Knoflook kunt het beste een paar uur van tevoren maken. Deze Turbo-Olijven kunnen ook best een een paar dagen in de koelkast bewaard worden, maar als u ze te lang bewaard dan kunt u op een gegeven moment merken dat de verse knoflook wat bittere accenten gaat vertonen...

Olijven Tapas met Knoflook en Spaanse Pepers





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS