HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

"Costillas Asadas"

Spaanse Spareribs van de Grill

Dit is een recept voor Spaanse spareribs die we eerst marineren in een Adobo - een Spaanse marinade - en vervolgens een paar uur langzaam roosteren in een gesloten barbecue zoals bijvoorbeeld een Weber kogelgrill.

Voor wie geen barbecue heeft: Grillen in de oven gaat ook heel goed!

Spaanse Ribben Recept: Ingedienten; Bereidingswijze;

Foto van Spaanse Spareribs van de Grill (Costillas Asadas). Spaanse Spareribs van de Grill - Costillas Asadas

We hebben deze Spaanse spare ribs eerst een nachtje gemarineerd in een Adobo Español, en vervolgens in ongeveer 3 uur gegaard door middel van indirect grillen in een gesloten houtskool grill (type Weber) bij een temperatuur van ongeveer 150 graden Celsius. Door de rook van de houtskool kleuren de ribben rood.

Deze manier van spare ribs grillen hebben we afgekeken van Blue Smoke BBQ, en het werkt echt heel goed.

Heeft u geen barbecue? Relax... Grillen in de oven gaat namelijk ook prima! Je mist dan alleen de rokerige smaak.

Ingredienten

Voor dit Spaanse gegrillde spareribs recept heeft u de volgende ingredienten nodig:

(Tapas voor 4 personen)

1 kilo
Baby Back Ribs, Spareribs of Krabbetjes;

Voor de Adobo Español - Spaanse Marinade:

8 eetlepels
1/2 bol
1
1 eetlepel
1 eetlepel
1/2 theelepel
1 theelepel
1/2
naar smaak:
Olijfolie;
Knoflook, fijn gehakt;
rode Spaanse peper, fijn gehakt;
Oregano, fijn gehakt;
Rozemarijn, fijn gehakt;
Zwarte Peper, vers gemalen;
Suiker;
Citroen of Limoen, uitgeperst;
Zeezout;

Onze Supporters:


Spaanse Ribben Bereidingswijze

Als je regelmatig de barbecue voor de dag haalt dan is dit Spaanse spareribs recept echt niet zo moeilijk:

Snij de spareribs los, verwijder het vlies van de binnenkant van de ribben, en verwijder eventueel overtollig vet en loshangende stukjes;

Meng de ingredienten van de adobo goed door elkaar en marineer de spareribs, minstens een uur, maar een hele nacht is natuurlijk beter;

Bereid de gesloten barbecue voor (zie bijvoorbeeld "Juancho's Split Grill"), en zorg voor een temperatuur van zo rond de 150 graden Celsius onder de deksel; (Alternatief: verwarm uw oven voor op een temperatuur van 150 graden Celsius!)

Foto van Spaanse Spareribs en Baby Back Ribs op de Grill. Spaanse spareribs en baby back ribs op de grill...

Grill de spareribs in ongeveer 2 tot 4 uur gaar (afhankelijk van de temperatuur - laag vuur en langzaam is beter dan gloeiend heet en snel), waarbij je ze elk uur even omdraait;

Serveren als tapa!


¡Buen Provecho!

Foto van Spaanse Spareribs Tapas. Spaanse Gegrillde Spareribs Tapas - Costillas de Cerdo Asadas

Deze Spaanse geroosterde spareribs smaken koud zonder meer goed, maar ze zijn natuurlijk het lekkerst als ze nog warm zijn!






Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten!

Nóg Meer Mooie Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS