HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Spaanse Schelpdieren

Tapas Ingredienten

Voor uw gemak hebben wij een verzameling aangelegd van Tapas ingredienten met uitleg van Spaanse woorden en uitdrukkingen. Hier komen de verschillende schelpdieren uit de Spaanse keuken

Onze Supporters:




Navajas - Scheermessen of Zwaardscheden

"Navajas" kennen wij als Scheermessen of Zwaardscheden, terwijl ze ook wel Mesheften genoemd worden. Je weet wel, van die langwerpige mesvormige schelpen:

Foto van Navajas Schelpdieren oftewel Scheermessen, Zwaardscheden of Mesheften. Navajas - Scheermessen, Zwaardscheden of Mesheften?

Scheermessen worden onder andere opgevist in de Waddenzee, waarna het grootste deel meteen per koelwagen naar Spanje vertrekt. Zoals de meeste Nederlandse mosselen naar België emigreren, zo gaan de Nederlandse scheermessen naar Spanje.

Navajas worden in Spanje vaak "a la plancha" bereid: bakken in een dun laagje olie in de koekenpan, grillpan of skottelbraai, met wat zout en peper, tot ze net gaar zijn. En dan besprekelen met citroen of limoen, natuurlijk.

Voorbeeld van een lekker Spaans Scheermessen recept:

Foto van Spaanse Scheermessen met Chorizo Spaanse Tapas: Navajas con Chorizo - Spaanse Scheermessen





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten

Ontdek de Mooiste Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS