HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Restaurant Paella Maken

Snel en Efficient een Goede Paella Maken!

Als je in Spanje in een goed restaurant een paella bestelt, dan kan het makkelijk een half uur duren voordat die geserveerd wordt. Zie dat nooit als een slecht teken. Een goede paella maken en garen kost nu eenmaal even tijd, en een goed paella restaurant wil nu eenmaal graag een goede paella op tafel zetten.

Restaurant Paella?

Om de bereiding van een goede paella te versnellen zonder afbreuk te doen aan smaak en kwaliteit, hebben Spaanse chefs een receptuur ontwikkelt die uitgaat van het vooraf bereiden van de sofrito die - al dan niet samen met een aromatische olie - de basissmaak van de paella verzekert. Een van de pioniers op dit gebied is Roger Martinez, chef van Restaurant La Mifanera in Barcelona.

Foto van Paella de Mar y Montana. Paella de Mar y Montana
De Restaurant Methode: Snelle Bereiding - Erg Lekker!

Deze manier van Paella maken wordt in goede Spaanse restaurants toegepast, en als u vaak paella maakt dan kunnen wij u deze methode van harte aanbevelen!

De sofrito - die als basis van de paella dient - wordt van te voren gemaakt, al dan niet samen met een aromatische kruidenolie.

Foto van Sofrito: Spaanse Basis Saus van Ui met Tomaat en Knoflook. Spaanse Basis Saus: Sofrito van Ui met Tomaat en Knoflook

Foto van Aceite de Ajo y Perejil: Olijfolie met Knoflook en Peterselie. Spaanse Basis Saus: Aceite de Ajo y Perejil  (Olie + Knoflook + Peterselie)

Het maken van een flinke hoeveelheid sofrito en peterselie-olie kost even wat tijd en moeite, maar de uiteindelijke bereiding van de paella - terwijl uw gasten in uw restaurant zitten te wachten - gaat hierdoor sneller en eenvoudiger dan bij de traditionele Paella bereidingswijze.
Paella Recepten op basis van de Restaurant Methode

Tapas Bonitas heeft voor u de volgende Spaanse Paella recepten waarbij we de restaurant methode volgen:

Paella de la Casa - Paella van het Huis Spaanse Rijst: Paella de la Casa

Foto van Paella de Mar y Montana - Van de Zee en de Bergen! Spaanse Rijst: Paella de Mar y Montaña

Foto van Paella Mixta - Een lekkere gemengde Paella Spaanse Rijst: Paella MixtaKlik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten

Ontdek de Mooiste Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOMEGambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS