HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Paella de la Casa

Paella van het Huis - UW Huis!

Dit paella recept heet Paella de la Casa, wat "Paella van het Huis" betekent. Let wel: daaronder verstaan wij UW huis.

De basis van dit recept is een echte authentieke Spaanse paella met gebruik van ingredienten die in Nederland en Belgie gewoon in de supermarkt te koop zijn: ui, knoflook, tomaat, peterselie, olijfolie, saffraan, bouillon, en rijst. Daar voegt u vervolgens uw eigen bijkomende ingredienten aan toe, zoals kip, garnalen, vis, paprika, stukjes groente, of wat dan ook, naar gelang u in huis heeft, of simpelweg waar u zelf van houdt.

Paella de la Casa: Ingedienten; Bereidingswijze;

Foto van Paella de la Casa. Paella de la Casa - een echte Spaanse paella uit UW huis!

Onze Supporters:




Spaanse Paella Ingredienten

Voor dit makkelijke paella recept uit uw eigen huis heeft u de volgende ingredienten nodig:

(als maaltijd voor 2 personen, als tapa voor 6 tot 8 personen)

200 gram
4 eetlepels
2 theelepels
4 eetlepels
500 cc
plukje
1 theelepel
Paella rijst;
Sofrito (vooraf gemaakt);
Aceite de Ajo y Perejil (vooraf gemaakt);
Olijfolie, om te bakken, dus geen Virgen Extra;
Visbouillon *);
Safraan;
Rozemarijn, fijngehakt;


Bijkomende ingredienten, ongeveer 500 gram vlees, vis of groenten naar eigen keuze **), bijvoorbeeld:

100 gram
100 gram
12
150 gram
50 gram
Optie:
Kippenboutjes ***) (bovenarmpjes);
Varkensvlees, in blokjes;
Gamba's, rauw, gepeld (maar liefst met staartje);
Verse runderworst, dunne uitvoering, in stukjes;
Erwten, vers of diepvries;
Citroen of Limoen, in vieren gesneden;


Opmerkingen:

*) Voor een succesvolle paella is de verhouding tussen de hoeveelheden rijst en vocht erg belangrijk. Voor de gemiddelde paella rijst hanteren we als vuistregel 1 ons rijst en 2.5 ons vocht (factor 2.5), maar het beste is om de aanwijzingen op de verpakking te volgen. (voor Arroz Bomba geldt bijvoorbeeld een factor 3 tot 5, afhankelijk van de herkomst)

**) Bovenstaande lijst omvat de extra ingredienten die wij hebben toegepast in de Paella de la Casa die op de foto's afgebeeld staat. Dit is echter slechts een voorbeeld.

Andere ingredienten die u toe kunt passen - en die ook in Spanje in de diverse paella recepten toegepast worden - zijn bijvoorbeeld stukjes chorizo, stukjes konijn, escargots, mosselen, jacobsschelpen, inktvisringen, stukjes vis, tuinbonen, grote witte bonen, stukjes spercieboon of snijboon, stukjes bloemkool, paprika, etc. etc. etc.

***) Als u deze paella als tapa wil presenteren, pas dan het aantal kippenboutjes aan zodat u er voor elke portie eentje hebt.

Foto van Sofrito: Spaanse Basis Saus van Ui met Tomaat en Knoflook. Spaanse Basis Saus: Sofrito van Ui met Tomaat en Knoflook

Foto van Aceite de Ajo y Perejil: Olijfolie met Knoflook en Peterselie. Spaanse Basis Saus: Aceite de Ajo y Perejil  (Olie + Knoflook + Peterselie)


Paella Bereidingswijze

De bereiding van deze makkelijke paella gaat als volgt:

Bereid alle ingredienten voor en zet ze op een rijtje klaar zodat u ze tijdens de bereiding van de paella voor het grijpen heeft en u - in uw enthousiasme - niets vergeet of over het hoofd ziet;

Verwarm de oven voor op 220 graden celsius; (dit paella recept kan ook zonder oven, zie alternatief hier onder)

Maak de visbouillon, voeg er de safraan en rozemarijn aan toe, roer goed door, en hou warm, klaar voor gebruik;

Verhit de olijfolie in de een koekenpan of braadpan, kan ook meteen in de paella pan;

Bak de kip en ander vlees even aan op hoog vuur;

Voeg de Sofrito en de Aceite de Ajo y Perejil toe, en schep nog een paar keer goed om;

Voeg de rijst toe, en schep nog een paar keer goed om zodat de nog droge rijstkorrels even lekker mee fruiten in de sofrito en de kruidenolie;

Breng intussen de bouillon nog even aan de kook, en voeg toe aan de rijst;

Voeg de gamba's en de erwten toe, en schep nog even goed om;

Foto van Paella de la Casa tijdens de bereiding. Zo ziet onze Paella de la Casa er uit bij aanvang van het koken...

Laat de paella een minuut of 8 koken op hoog vuur; Hierbij wordt niet meer geroerd (de rijst onder in de pan mag namelijk best een beetje aanbraden aan de bodem);

Als u meent dat het vocht te snel verdampt, leg dan een deksel op de pan;

Plaats de paella zonder deksel in een op 220 graden voorverwarmde oven, en laat hem daar nog een minuut of 8 doorgaren;
Alternatief: als u geen oven ter beschikking heeft, of als uw pan niet in de oven past, dek de pan dan af met een deksel of met aluminium folie en laat de paella nog 8 of 10 minuten garen op laag tot middelhoog vuur;

Foto van Paella de la Casa tijdens de bereiding. Zo ziet onze Paella de la Casa er uit na een minuutje of acht minuten in de oven...

Haal de paella uit de oven en laat hem nog een paar minuten afgedekt nagaren;

Garneer de Paella de la Casa met een takje rozemarijn of ander fraais, en strooi er wat vers gesnipperde peterselie over;


Foto van Paella de la Casa.

¡Buen Provecho!

Serveer de paella de la casa als maaltijd in de pan op tafel, of voor iedereen apart als tapa op een schoteltje. Geef er lekker wat stukjes limoen of citroen bij. Muy rico!

Paella Thuis of op de Camping!

De paella is oorspronkelijk een Valenciaans gerecht. In het achterland van de provincie Valencia - waar al sinds de achtste eeuw rijst verbouwd wordt - maakten de landarbeiders het vroeger in het veld, boven een houtvuurtje, met de paella pan of aardewerk schaal rustend op een paar flinke stenen.

Als u geen echte paella pan heeft, kunt u gerust een grote koekenpan gebruiken. En als u het lastig vindt om een houtvuurtje te stoken in de keuken... gebruik gerust uw kookplaat!

Het streven van Tapas Bonitas is om u thuis of op de camping een echte Spaanse paella te laten maken - met de authentieke Spaanse smaak - en met gebruik van ingredienten die in Nederland en Belgie gewoon in de supermarkt of toko te koop zijn.

Op die manier brengen we samen het zonnige Spanje een beetje dichterbij!

Foto van Paella de la Casa.



Nog Meer Paella Recepten?

Alle Paella Recepten van Tapas Bonitas op een rijtje:





Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten

Ontdek de Mooiste Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS