HOME | Tapas Recepten | Baskische Tapas | Paella | Ingredienten | Tapas Spanje | Tapas Belgie | Tapas Nederland | Links

Paella Valenciana al Estilo de Luis

Een Authentiek Valenciaans Familie Recept...

Even voorstellen: Luis Villagrasa, professioneel kite surfer, meester Paella kok.

Luis is het grootste deel van het jaar aktief op de brede stranden van de Baai van Roses als instructeur kite surfing. Daarnaast maakt hij op verzoek mooie Valenciaanse Paella voor kleine en grote gezelschappen, zoals hier op een warme zomeravond in de Marlin Beach Bar in Sant Pere Pescador.

Foto van Luis Villagrasa en zijn Paella Valenciana. Luis Villagrasa en zijn Paella Valenciana in de Marlin Beach Bar

Luis maakt Paella in de stijl van zijn Valenciaanse moeder. Hij benadrukt daarbij - in alle bescheidenheid - dat elke Valenciaanse moeder zo haar eigen Paella recept en bereidingswijze heeft, en dat zo'n recept vaak deel uitmaakt van de familiegeheimen. Wij kunnen u in ieder geval verzekeren dat het Paella Valenciana recept in de stijl van Luis erg lekker is!

Paella Avond in de Marlin Beach Bar!

Onder de bezielende leiding van Bonnie en Javi is de Marlin Beach Bar een van de gezelligste strandtenten van Sant Pere Pescador geworden. Gelegen aan een mooi breed strand en omringd door palmbomen waan je je zo op Cuba of Curacao. Je kunt er heerlijk slurpen aan een cocktail, genieten van een paar lekkere Tapas, en goed eten (o.a. fantastische Gamba's a la Plancha!). En eens in de week kun je er een geweldige authentieke Paella proeven!

Iedereen is welkom, maar wel even van te voren reserveren bij Bonnie of aan de bar.



De Paella Valenciana van Luis

Op deze pagina laten we u zien hoe Luis op de wekelijkse Paella avond in de Marlin Beach Bar in Sant Pere Pescador te werk ging.

Foto van bereiding van Paella Valenciana. Bereiding van Paella Valenciana

Luis begint met het aanbraden van gambas en stukjes varkensvlees in olijfolie;

Vervolgens worden stukjes snijboon, rode paprika, tomaat en ui meegefruit, zo ontstaat een mooie sofrito;

Foto van Paella Avond in de Marlin Beach Bar. Paella Avond in de Marlin Beach Bar

Luis maakt de bouillon door water uit flessen toe te voegen aan de sofrito, de pan komt zo'n beetje half vol te staan;

De bouillon wordt op smaak en kleur gebracht met zout, een zakje Paella kruiden en geel kleurpoeder;

Daarna worden erwten, mosselen en Jacobschelpen toegevoegd;

Foto van bereiding van Paella Valenciana. Bereiding van Paella Valenciana - Luis schat de benodigde hoeveelheid rijst in aan de hand van de diepte van de bouillon en de hoogte van de dijk met rijst...

Als de bouillon weer aan de kook is wordt de rijst in een dijk dwars over de bodem van de pan gelegd;

Luis meet de hoeveelheid rijst op het oog af aan de hoogte en dikte van de dijk in de bouillon;

Luis gebruikt het liefst Arroz Bomba, die geeft voor hem het beste resultaat;

Vervolgens roert Luis de rijst zachtjes door de bouillon (zie bovenste foto);

Foto van Paella Valenciana. Paella Valenciana

Zodra de bouillon weer aan de kook is stopt Luis met roeren en draait hij het vuur op matig;

De rijst heeft ongeveer twintig minuten nodig om te garen;

Foto van Paella Serveren in de Marlin Beachbar. Luis met Bonnie van de Marlin Beachbar

Na ongeveer twintig minuten is de rijst gaar en kan de Paella uitgeserveerd worden;

Foto van Paella Valenciana. Paella Valenciana

¡Buen Provecho!

Nuttige Adressen en Telefoonnummers

Luis Villagrasa
Mobiel: (0034) 672 148 124
Email: luisone13 at hotmail dot com


Marlin Beach Bar
Sant Pere Pescador - aan het strand net zuid van Camping Aquarius
(makkelijk te bereiken met de auto, of even een wandelingete vanaf Camping Amphora, Camping Las Dunas of Camping La Ballena Allegre!)









Klik op dit Padilla Padilla bord voor mooie tapas recepten

Ontdek de Mooiste Tapas Recepten:

Tapas Bonitas HOME



Gambas al Ajillo

Makkelijke Tapas van Tonijn met Ui en Ansjovis op Stokbrood

Makkelijke Tapas van Zalm, Ei en Mayonaise op Stokbrood

Mejillones a la Marinera

Paella de Mar y Montana

Cochifrito

Makkelijke Tapas van Dadels met Kaas en Spek

Patatas Bravas a la Javi

TAPASBARS EN RESTAURANTS